lauantai 20. heinäkuuta 2019

Alkoholittomat juomat testissä, osa 1

Haluan, että niillekin, jotka eivät juo alkoholia, on meidän häissä tarjolla hyvää juotavaa. Ostin perjantaina neljää erilaista tonicia ja limua, ja viime viikonloppuna maistelin jo yhtä eri juotavaa. 

Yritän siis etsiä sellaista juotavaa, joka sopisi alkoholittomaksi alkumaljaksi, ja joka olisi vielä sellainen, että se maistuisi sekä nuoremmille vieraille että aikuisempaankin makuun. Itse en pidä viinien mausta, ja alkoholittomatkin viinit maistuvat ihan samalle - viinille, joten toivoisin, että alkoholiton vaihtoehto olisi jotain ihan muuta. Alkumaljan lisäksi pitäisi löytää hyvä valikoima alkoholittomia juomia koko illaksi.

IKEAlla on supersöpöjä laakeita shampanjalaseja, joita yritän metsästää FB-kirpparilta.

Fentimans Rose Lemonade

Ensimmäinen maisteluun päässyt juoma oli tämä alla oleva Fentimansin Rose Lemonade, johon törmäsin muistaakseni häämessuilla ja olen halunnut maistaa sitä sen jälkeen. Viime viikonloppuna sitten viimein ostin tätä, ja iltasella innoissani maistoin. Alko kuvailee juomaa sivuillaan sanoin vaaleanpunainen, makea, hiilihappoinen, ruusuinen, sitruksinen, kevyen inkiväärinen, aromikas.

Plussat
* kaunis pullo
* juoman kaunis väri

Miinukset
* vahva hajuveden haju
* vahva hajuveden maku

En siis pitänyt tästä ollenkaan, ja suorastaan säikähdin, että mitä ihmettä oikein join! Ärhäkkään hajuveden makuun kuitenkin tottui, ja itse asiassa lopulta join koko pullon loppuun, vaikka Instagramissa kauhistelin, että tarjoaisin tätä ainoastaan niille vieraille, joita vihaan kovasti :D Siitä huolimatta en ostaisi tätä häihin tarjottavaksi.


Ekobryggeriet Nordic Tonic Rhubarb

Ensimmäinen kandidaatti perjantai-illan hurjassa limurallissa olikin sitten Ekobryggeriet Nordic Tonic raparperin makuisena. Virvoitusjuoma-asiantuntijani kanssa korkattiin pullo ja ruvettiin ryystämään. Odotin tältä ihan hirveästi, koska tässäkin on tosi söpö pullo, ja alkujuoman lisäksi nämä saisi nätisti esille iltajuomiksi. Juoma oli väriltään lähes läpinäkyvä. Pienen googlettelun perusteella moni käyttää tätä mikserinä alkoholin kanssa.

Plussat:
* miellyttävän hapokas
* kaunis pullo

Miinukset:
* maku on yksinkertaisesti paha, ei vilahdustakaan raparperista
* ensituoksu on hyvä, mutta sitten puskee läpi teollinen, lähes metallinen haju

En siis pitänyt tästäkään! Tästä en saanut juotua edes tuota pientä määrää, jonka lasiin kaadoin, vaan loppu meni viemäriin. Yritin todella maistella ja maiskutella, mutta en saanut kiinni yhtään mitään hyvää juomasta. Hintaa tällä pullolla oli Citymarketissa 2,45 € / 20 cl.


Fentimans Pink Grapefruit Tonic Water

Seuraavaksi maisteluun pääsi viime viikonlopun serkkulikka, Fentimans Pink Grapefruit Tonic Water. Se oli väriltään haalean roosa, ja 20 cl pullo maksoi Citymarketissa 1,49 €. Kyseessä on täysin vegaaninen tuote, ja Fentimansin omilla sivuilla kehotetaan käyttämään mikserinä vodkan tai ginin kanssa.

Plussat:
* jälleen kaunis pullo
* kauniin värinen juoma
* sopivan hapokas
* ei liian makea

Miinukset:
* olin kirjoittanut miinukseksi "mieto tuoksu", mutten ole enää varma tarkoitinko sen huomioksi ranskalaisella viivalla, vai oliko se todella miinus
* hyvin mieto maku

Tämä juoma ei siis ollut huono eikä hyvä, eli ei kovin mieleenpainuva. Siitä kertoo varmaan tuo, etten edes muista miltä se tuoksui, ja oliko tuoksu huono vai kirjasinko vain ylös miedon tuoksun. Voisin juoda tätä jos sitä minulle tarjoltaisiin, mutta en ostaisi enää itse uudelleen.


IKEA Dryck Bubbel Päron

Kävin IKEAssa hakemassa parit hääverhot ja nappasin samalla mukaani kahta IKEAn omaa kuplajuomaa. Meillä oli työpaikan syntymäpäivämaljannostossa tätä alla olevaa päärynäjuomaa, ja tykkäsin siitä niin kamalasti, että harkitsin vieväni loput pullosta omalle työpisteelleni. Tämä juoma maksaa 3,99 €/ 75 cl, ja on väriltään valkoviinimäistä. IKEAn oma kuvaus on yksinkertaisesti piristävän hedelmäinen alkoholiton juoma.

Plussat:
* kivan hapokas
* hyvä maku, vaikkakin tosi makea

Miinukset:
* pullo IKEAmaisen etikettinsä kanssa on ruma, ilman etikettiä olisi ok. Tästä pullosta olisi tosin tarkoitus kaataa valmiiksi laseihin, eli pullot eivät jäisi esille.
* tosi makea, ei ole koko illan juoma

Tätä juodessani mietin, että tämä voisi olla yksi alkumaljavaihtoehdoista tai cocktail-tilaisuuden juoma, mutta niin makeaa tämä on, että tätä tuskin kukaan koko iltaa jaksaisi juoda. Makeus on siis sekä plussa että miinus, riippuen juojasta.


IKEA Dryck Bubbel Äpple & Lingon

Toinen IKEAn kuplajuomista oli maultaan omena-puolukka. Pullo oli etikettiä lukuun ottamatta sama kuin edellisessä, ja hintakin oli sama; 3,99 €/ 75 cl. Kaadettaessa juoma vaahtoaa miedosti, mutta asettuu pian.

Plussat:
* upea väri
* ihana, supermakea tuoksu
* makea ja maukas

Miinukset:
* pullo ei ole ilo silmälle
* makeus voi olla monelle liikaa

Tässä oli siis yllättäen paljon samaa, kuin toisessa IKEAn juomassa; tätä voisi juoda lasillisen tai pari, mutta kukaan ei tätä pysty koko iltaa juomaan - en edes minä. Makeus on jälleen plussa ja miinus hörppijän mausta riippuen.


Tästä setistä ei siis vielä löytynyt ilmiselvää valintaa alkumaljaksi tai iltajuomaksi. Koitan etsiä vielä jotain uusia testattavia ja poimia parhaat meidän vieraiden herkuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti